keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Keidasterveisiä, pitkästä aikaa...

Rakkaat ystävät!

Rakkaus, armo ja rauha meidän Herraltamme Taivaalliselta Isältä jokaiselle teille. Hän on luvannut, ettei meitä jätä, vaan on meidän kanssamme joka hetki silloinkin kun olemme uupuneita ja maahan lyötyjä. Hän on luvannut kantaa meitä iankaikkisilla käsivarsillaan. Terveiset Majatalo Keitaalta pitkän tauon jälkeen. Olemme olleet kohta 2 vuotta perheen parissa. Ensin olimme 15 vuotiaan pojanpojan huoltajina kun hän kävi koulua täällä Suomessa ja sitten äitini tarvitsi minua. Olin joka päivä hänen kanssaan loppuun asti. Viime syksynä Herra kutsui hänet taivaankotiin Hän oli 92-vuotias. Kiitos Herralle että hän sai elää pitkän elämän ja lähteä uskossa Jeesukseen.

Olimme poikani luona Thaimaassa 3kk. Siellä olisi paljon työtä, mutta Herra ei avannut meille mitään työmuotoa. Olemme rukoilleet Herraa ja kysyneet mihin me nyt menisimme ja koemme, että Herra lähettää meidät takaisin "Keitaalle" Jerusalemiin. Monet vapaaehtoiset ovat hoitaneet majoitusta ja majataloa poissaollessamme. Kiitos ja siunaus heille kaikille.

Viime syksynä majatalo joutui muuttamaan pienenpiin tiloihin koska emme varausten peruutuksien vuoksi voineet maksaa korkeaa vuokraa. Entinen vuokraemäntämme tarjosi meille vuokrattavaksi kolmion talosta jossa olimme toimintamme aloittaneet. Otimme tarjouksen vastaan ja nyt olemme olleet viime syksystä asti Motza Illitissa. Tilat ovat osoittautuneet liian pieniksi. Pyydämme anteeksi kaikilta tilan ahtautta ja kiitämme teitä pitkämielisyydestä ja sopeutuvaisuudesta.

Olemme tehneet tiedusteluja siitä onko Jerusalemissa tarvetta Majatalo Keitaan toiminnan jatkamiselle? Toivomuksina on ollut, että Keitaan toimintaa jatkettaisiin, sitä tarvitaan uskovien vapaaseen yhdessäoloon, rukoushetkiin, raamattupiirin pitämiseen ja edulliseen majoitukseen.

Olemme kuin tienhaarassa, kysellen Herralta mitä nyt ja minne. Nykyiset tilamme ovat liian pienet. Nyt on samassa talossa saatavissa kipeästi kaipaamamme lisätilat. Yläkerran huoneisto, josssa olemme jo kerran olleet on vapautunut. Huoneisto käsittää 4 makuuhuonetta keittiön ja ison olohuoneen sekä uima-altaan, puutarhan ja ison terassin.

Isommat tilat vaatii myös enemmän rahaa. Huoneiston vuokra on 1700 eur. + vesi ,sähkö ja arnonamaksu (kaupungin määräämä asuntovero). Yhteensä ylä- ja alakerran vuokra olisi 2700 eur/kk ilman vesi-, sähkö ja arnonamaksua. Ystävät rukoilkaa kanssamme rahoitusta takuuvuokran ja vuokran maksuun, tai sitten ihan uutta paikkaa ja siihenkin tarvitsemme rahallista tukea.

Tarvitsemme yhteistyökummaneita, eli keidastiimin, joka suunnittelisi kanssamme Keitaan toimintaa ja sitoutuisi olemaan Keitaalla vuodessa 3kk. Keitaan toiminnasta huolehtivia henkilöitä tai aviopareja pitäisi olla vähintään neljä, keidastiimissä väkeä voisi olla enemmänkin. Itse voisimme olla keväällä ja syksyllä 3kk ja kiireisinä aikoina lisäksi ottaisimme vapaaehtoisia. Jos haluat Keitaan tiimiin mukaan ja koet olevasi etsimämme henkilö niin ota yhteyttä alla olevaan puhelinnumeroon tai sähköpostiin. Voisimme yhdessä tehdä paikasta sukukuntien majatalon joka auttaisi sukujuuriaan etsiviä ja olisi apuna niille jotka haluavat tehdä aliyan.

Tänä vuonna emme voi pitää vuosittaista kevätseminaaria toukokuussa Benjamin Turkian kiireiden vuoksi, vaan se on siirtynyt elokuulle. Pidämme silloin laivaseminaarin. Menemme Tallinnaan jossa yövymme ja tutustumme mm. synagogaan ja messiaaniseen seurakuntaan.Laivaseminaarista tiedoitamme enemmän toukokuussa.

Vauvapakkauksia voi edelleen tuoda keitaalle.

Keitaalla on pääsiäisseder 18.4 klo.19.00. Myös muualla majoittuvat ovat tervetulleita. Ennakkoilmoittautuminen puh. +97252-5295665

Lähdemme Jerusalemiin Keitaalle 05.04.2011 ja palaamme takaisin toukokuussa. Touko - ja kesäkuussa majatalosta huolehtii Anu Juvanen ja Annikki Koivunen-Ahola. Aloitamme toukokuussa kannattajajäsen keräyksen, mutta siitä enemmän myöhemmin. Odotan yhteydenottoa vuokraus- ja Keidastiimiasioissa. Rukoilkaa kanssamme Israelin puolesta joka päivä. Israel tarvitsee rukouksianne tilanne on hyvin kriittinen. Kantakaamme yhdessä myös Keitaan asiat Herralle.

”Minä nostan silmäni vuoria kohti,mistä tulee minulle apu?
Apu minulle tulee Herralta,joka on tehnyt taivaan ja maan.”
Psalmi 121:1-2

Siunaten ja yhteistyöterveisin,
Seija ja Markus Aitto-oja

Yhteystiedot:
Sähköposti: seija.aittooja(at)gmail.com
Puhelin: 045-6787771 (5.4-4.52011 +97252-5295665)

Tilinumero: Nordea 149630-508